# 44 Potet og løk suppe

Barna kan være med å skrelle og kutte grønnsaker.

Tidsbruk: 45-60 | Letthetsgrad: enklere
Oppskriften er laget i samarbeid med:
Raymond Grimstad - Kokk

Etter våre besøk i barnehagene har vi lært mye om de forskjellige
utfordringer som finnes i forhold til matinnkjøp og matlaging.

Fremgangsmåte

1. Skrell poteter, løk og hvitløk. Kutt de i terninger som du steker raskt i en vid kjele med litt olje.
2. Ha i 2,5 liter vann per kilo potet og 2 stk. buljongterninger av kylling.
3. La suppen koke til potetene er ferdig, dette tar ca. 25-30 minutter.
4. Tilsett creme fraiche og mix suppen glatt med en stavmikser.
5. Smak til med salt og pepper.
6. Dryss over litt kuttet vårløk før servering om ønskelig.

1 barneporsjon er beregnet til: 2dl suppe.

Velg variant

Velg varianten du ønsker.
Avhukingsboksen ved siden av antall bestemmer om de skal legges i handlevognen

  • Potet Løsvekt Hele Kilo
    Løk - Antall Stk
    Kinesisk Hvitløk Stk
    Kyllingbuljong 80g Toro
    Tine Crème Fraîche 300 Ml
    Jozo Salt U/jod 1 Kg
    Pepper Sort Malt 46g Gl Hindu
    Husk å logge inn!
  • Potet Løsvekt Hele Kilo
    Løk - Antall Stk
    Kinesisk Hvitløk Stk
    Kyllingbuljong 80g Toro
    Tine Crème Fraîche 300 Ml
    Jozo Salt U/jod 1 Kg
    Pepper Sort Malt 46g Gl Hindu
    Husk å logge inn!
  • Potet Løsvekt Hele Kilo
    Løk - Antall Stk
    Kinesisk Hvitløk Stk
    Kyllingbuljong 80g Toro
    Tine Crème Fraîche 300 Ml
    Jozo Salt U/jod 1 Kg
    Pepper Sort Malt 46g Gl Hindu
    Husk å logge inn!
Tilbake til Måltidshjelpen