# 48 Pølse og makaroni grateng

Barna kan være å lage tomatsaus og blande sammen gratengen.

Tidsbruk: 60-90 min | Letthetsgrad: enkel
Tips: Det kan være lurt og avkjøle gratengen litt før servering.
Oppskriften er laget i samarbeid med:
Raymond Grimstad - Kokk

Etter våre besøk i barnehagene har vi lært mye om de forskjellige
utfordringer som finnes i forhold til matinnkjøp og matlaging.

Fremgangsmåte

1. Begynn med kjøttsausen. Skrell og kutt gulrot, sellerirot og løk i terninger. Kutt pølser og blomkål i grove biter og tilsett i sausen. La sausen småkoke på middels varme til grønnsakene er ferdig kokt og den har tyknet litt.
2. Kok makaroni, sil av vannet og bland sammen med sausen. Smak til med krydder etter ønske.
3. Ha over i ildfast form og ha raspet ost over.
4. Stek på 170 grader varmluft i 35-45 minutter, til den er gjennomvarm og osten har fått en fin, gyllen farge.

1 barneporsjon er beregnet til: 225 g pølsegrateng med grønnsaker.

Velg variant

Velg varianten du ønsker.
Avhukingsboksen ved siden av antall bestemmer om de skal legges i handlevognen

  • Hakkede Tomater 390g Eldorado
    Gulrot Pose 1 Kg Norske
    Sellerirot - Kg
    Løk - Antall Stk
    Kinesisk Hvitløk Stk
    Kjøttpølse U/skinn 880g Skjeggerød Fryst
    Makaroni Fullkorn 500g Sopps
    Blomkål Stk
    Pizzatopping Revet 2kg Arla
    Aluform+lokk 3,6l Storpak 10st
    Husk å logge inn!
  • Hakkede Tomater 390g Eldorado
    Gulrot Pose 1 Kg Norske
    Sellerirot - Kg
    Løk - Antall Stk
    Kinesisk Hvitløk Stk
    Kjøttpølse U/skinn 880g Skjeggerød Fryst
    Makaroni Fullkorn 500g Sopps
    Blomkål Stk
    Pizzatopping Revet 2kg Arla
    Aluform+lokk 3,6l Storpak 10st
    Husk å logge inn!
  • Hakkede Tomater 390g Eldorado
    Gulrot Pose 1 Kg Norske
    Sellerirot - Kg
    Løk - Antall Stk
    Kinesisk Hvitløk Stk
    Kjøttpølse U/skinn 880g Skjeggerød Fryst
    Makaroni Fullkorn 500g Sopps
    Blomkål Stk
    Pizzatopping Revet 2kg Arla
    Aluform+lokk 3,6l Storpak 10st
    Husk å logge inn!
Tilbake til Måltidshjelpen