# 7 Eltefrittbrød – 3 Brød

Tidsbruk: 3-4 timer | Letthetsgrad: enkel
Tips: Deigen er litt bløtere enn vanlig, så ha dette i bakhodet når du skal bake.
Oppskriften er laget i samarbeid med:
Raymond Grimstad - Kokk

Etter våre besøk i barnehagene har vi lært mye om de forskjellige
utfordringer som finnes i forhold til matinnkjøp og matlaging.

Fremgangsmåte

Du trenger 8 dl vann per kilo med mel.

1. Ha hvetemel, mel-mix, gjær og salt i en bolle. Rør inn lunket vann til du har en klumpfri deig.
2. Dekk til bollen med plastfolie og la den heve til dobbel størrelse.
3. Skrap deigen i ønsket form, bruker du brødform så er det lurt og ha i et bakepapir først.
4. Dekk til brødformen med plastfolie og la deigen etterheve i 45 minutter. Når deigen settes til etterheving, sett stekeovnen på 220 grader varmluft.
5. Brødet bakes i 35 minutter, tas ut av formen og avkjøles på rist.

Velg variant

Velg varianten du ønsker.
Avhukingsboksen ved siden av antall bestemmer om de skal legges i handlevognen

  • Hvetemel 2kg Regal
    Grovbakst 1kg Møllerens
    Tørrgjær Original 5 Pk Idun
    Husk å logge inn!
Tilbake til Måltidshjelpen